• +358 40 192 0382
  • info@artflow.fi
  • Ma - Pe: 10:00 - 17:00
Menu

Createx 5500 Iridescent

Createx Airbrush Colors -sarjan voimakkaat ja läpikuultavat erikoishelmiäissävyt. Maalit ohennetaan tarvittaessa 4012 High Performance Reducer -ohenteella. Lisää maaliin myös 4030 Intercoat Clear -lakkaa parantaaksesi sen ominaisuuksia (mm. tarttuvuutta ja tasoittumista) maalatessasi muovia, metallia ja muita vaativampia materiaaleja.

10,20 33,00  sis. alv

  • 60
  • 120
  • 240

Kuvaus

Createx 5500 Iridescent -erikoishelmiäissävyt

Createx 5500 Iridescent -erikoishelmiäissävyt ovat voimakkaita, läpikuultavia helmiäissävyjä, joiden erikoisominaisuus on sävyn tummuusvaihtelu katselukulmasta riippuen.

Pääkäyttökohteet: tekstiilit ja huokoiset materiaalit, askartelu, seinämaalaukset
Kynäruisku: suutinkoko vähintään 0,5 mm (esimerkiksi Iwata Eclipe HP-BCS)
Käyttöpaine: n. 3-6 bar
Ohennus: 4012 High Performance Reducer
Sideaine: 5601 Transparent Base

Huomioitavaa: hankalille pinnoille maalatessa maaliin lisätään 4030 Intercoat Clear -lakkaa n. 25 %

Saatavuus ja pullokoot: pidän varastossa pääasiassa 60 ml pulloja, mutta tilauksesta maaleja saa myös 120 ml ja 240 ml pulloissa.

Yleistä

Createx Airbrush Colors -sarja on Createxin alkuperäinen kynäruiskumaalisarja. Maalit ovat vesipohjaiset ja myrkyttömät.

Createx Airbrush Colors on alun perin suunniteltu tekstiilimaalauksiin, joten se soveltuu huokoisille pinnoille hyvin (kangas, puu, nahka, savi, paperi jne.). Nämä maalit käyvät myös seinämaalauksiin ja varauksella koville pinnoille, kuten muoveille ja alumiinille. Sävyvalikoima sisältää peittävät, läpikuultavat, hohtosävyt (neonsävyt), helmiäiset ja erikoishelmiäiset.

Createx Airbrush Colors on siis pääasiassa tekstiilimaalauksiin sopiva tuote. Maali jää pehmeän tuntuiseksi kankaalla ja se kiinnitetään aina lämmöllä (maalin kuivuttua kokonaan). Lämpöä tulee käyttää muillakin pinnoilla, mikäli maalikalvosta halutaan mahdollisimman kestävä.

Kaikissa Createxin maaleissa käytetään ulkokäyttöön soveltuvia pigmenttejä, ts. värit kestävät hyvin auringonvaloa (poislukien hohtosävyt). Parhaan suojan mekaanista kulutusta ja auringonvaloa vastaan saa lakkaamalla esim. UV-suojan sisältävällä autolakalla. Createxin maalit voi lakata hyvinkin monenlaisilla lakoilla, sekä vesi- että liuotinohenteisilla.

Käyttö

Tekstiilimaalauksissa käytetään perinteisesti kynäruiskussa suurempaa suutinkokoa ja suhteellisen kovaa painetta. Tarkoitus on maalata paksulla, ohentamattomalla maalilla suoraan purkista. Tästä johtuen myös Createx Airbrush Colors -maalit toimivat parhaiten 0,5 mm tai suuremman suuttimen ja vähintään n. 3 barin paineen kanssa käytettynä. Mikäli halutaan saada maali virtaamaan myös pienempien suuttimien läpi, se on mahdollista ohentamalla 4012 High Performance Reducer -ohenteella. Sävyä voi heikentää myös sideainetta lisäämällä (5601 Transparent Base).

Kannattaa huomioida, että Createx Airbrush Colors -maalien sideaine poikkeaa koostumukseltaan muista Createxin valmistamista maaleista, joten näitä ei suositella sekoitettavaksi suoraan muiden sarjojen sävyihin. Päällekkäin eri sarjojen maaleja voi maalata, kunhan huolehtii maalikerrosten kuivumisesta.

Hankalille pinnoille (muovit, metallit, nahka, synteettiset kuidut jne.) maalatessa maaliin suositellaan lisäämäään 4030 Intercoat Clear -lakkaa n. 25 %.

Createx 5500 Iridescent kattaa kaikki sarjan erikoishelmiäissävyt. Nämä sävyt antavat mielenkiintoisen, katselukulmasta riippuvan, sävyn tummuusvaihtelun maalatulle pinnalle. Pohjaväri vaikuttaa lopulliseen sävyyn, nyrkkisääntönä vaaleat helmiäiset maalataan vaalealle pohjalle ja tummat helmiäiset tummalle. Vaaleaksi pohjaksi käy esim. Createx 5212 Opaque White tai Autoborne Sealer 6001 White, tummaksi pohjaksi Createx 5211 Opaque Black tai Autoborne Sealer 6002 Black.

Lisätiedot

Paino1 kg
Tuotetyyppi

Pullokoko (ml)

, ,

Sävy

Createx 5500 -sävy

, , , , , , ,

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Createx 5500 Iridescent”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *